Tilbake til nyheter
Til toppen

Store Norske velger SansBygg til oppgradering av boliger

Etter en anbudsprosess er det klart at SansBygg er valgt som leverandør til oppussing av Store Norskes 110 leiligheter i Blåmyra i Longyearbyen. Dette ble klart etter at bevilgningen ble sikret i revidert nasjonalbudsjett. Oppussingen starter allerede i august i år.

– Det er velkjent at mange boliger i Longyearbyen er gamle og i dårlig tilstand. Som en stor, lokal boligeier er vi opptatt av å gjøre noe med dette. En full oppussing og forbedring vil være et kjempeløft for hele Longyearbyen. Vi har jobbet med dette prosjektet i over et år, og vi ser frem til å komme i gang allerede i august, sier Peter Fredrik Broch, leder for Store Norske Eiendom.

De 110 boligene på Blåmyra er snart 40 år gamle og i dårlig teknisk stand. Det er blant annet besluttet å gjøre en større utskiftning av røranlegg til dagens standard.

– Den enkelte beboer vil merke økt kvalitet på leilighetene blant annet med ny ventilasjon og flislagt bad. Samtidig vil kloakklukten i gangene, som Blåmyra har vært litt kjent for, bli borte, sier Broch.

Anskaffelsen er gjennomført med en teknisk og en økonomisk evaluering, der Norconsult ble hentet inn til å bistå med prosessledelse for anbudsprosessen. I januar i år ble det sendt ut forespørsel til fem aktuelle bedrifter, hvor samtlige møtte på befaring. To entreprenører leverte tilbud, og SansBygg vant kontrakten.

– SansBygg er en bedrift med lang erfaring i renovering av bad og kjøkken. Samtidig hadde de det beste tilbudet, der pris var et viktig element, sier Broch.

SansBygg er et entreprenørselskap som spesialiserer seg på modernisering av bad og våtrom.

– For SansBygg er dette et viktig prosjekt. Vi er stolte og glade for oppgaven vi nå skal i gang med. De siste 15 årene har vi utført tilsvarende arbeid i ca. 20 000 leiligheter i eksisterende bygningsmasse på fastlandet. I SansBygg har vi spesialisert oss på rehabilitering, ombygging og tilbygg, så vårt team ser virkelig frem til å komme i gang med dette spennende prosjektet. Vi har også som mål å levere flere prosjekter i Longyearbyen fremover, uttaler Vidar Hellstrand, daglig leder i SansBygg.

Prosjektet starter i august i år og varer frem til mars 2025. Frem til oppstart i august vil Store Norske arbeide med å få tømt oppgangene og klargjøre byggene for entreprenørene.

Fra venstre: Stig Torheim Prosjektleder Store Norske, Roger Wågsand prosjektleder Sansbygg og Peter Fredrik Broch, Eiendomssjef Store Norske.
Fra venstre: Stig Torheim Prosjektleder Store Norske, Roger Wågsand prosjektleder Sansbygg og Peter Fredrik Broch, Eiendomssjef Store Norske.

DETTE SKAL GJØRES I BLÅMYRA:

Utskifting av samtlige avløpsstammer og hovedvannledninger, fra rørkasser frem til alt sanitærutstyr i byggene

Oppgradering av 110 stk. baderom med membran iht. våtromsnormen, med ny innredning/utstyr

Oppgradering/overflatefornying av 55 stk. leiligheter, inkl. nytt kjøkken, gulv og innerdører

Oppgradering/overflatefornying av alle vegger i fellesarealer

Oppgradering/overflatebehandling av enkelte andre fellesfunksjoner, som vaskerom

Installasjon av balansert ventilasjon i leilighetene.