Tilbake til nyheter
Til toppen

Guttorm Nygård ny finansdirektør i Store Norske

Guttorm Nygård blir ny finansdirektør i Store Norske. Han tar over etter Cecilie Østerlie, som forlater stillingen sommeren 2024. Nygård har siden mai vært midlertidig daglig leder i energiverket i Longyearbyen. Samtidig er det klart at Heidi Theresa Ose blir fast ansatt som daglig leder av Store Norske Energi.

– Vi er svært glade for å få Guttorm tilbake i Store Norske, og Heidi til å lede energisatsingen på fast basis. Det sikrer kontinuitet, og vi har supplert ledergruppen med to unge og svært dyktige ledere som har den riktige kompetansen og egenskapene som kreves, sier Rune Midtgaard, administrerende direktør i Store Norske.

Store Norske er et heleid statlig selskap med hovedkontor i Longyearbyen. Selskapet ble etablert i 1916 og har i over 100 år drevet gruvedrift på Svalbard. Gruvedriften går mot slutten, og det er besluttet at landets siste kullgruve, Gruve 7, skal legges ned i 2025. Store Norske er i dag en sentral aktør på Svalbard innen eiendom, logistikk og energi.

Guttorm Nygård har en master i finansiell økonomi fra NTNU. Han har jobbet i Store Norske siden 2019, først som business controller og deretter som leder av Store Norske Energi før han hadde permisjon for å være midlertidig daglig leder i energiverket i Longyearbyen, Svalbard Energi AS.

– Etter et snaut år ute av huset, så gleder jeg meg til å komme tilbake igjen. Store Norske har meget spennende oppgaver foran seg og som finansdirektør vil jeg ha en unik mulighet til å bidra til å løse disse, sier Guttorm Nygård.

Heidi Theresa Ose har vikariert som daglig leder i Store Norske Energi. Hun overtar nå denne jobben på permanent basis. Ose er utdannet sivilingeniør fra NTNU. Tidligere har hun hatt ulike lederroller i Akershus Energi, SN Power og Sweco Norge.

Store Norske Energi AS ble etablert i 2021 som et 100% eid datterselskap i Store Norske-konsernet. Selskapet har som formål å bygge ut, eie og drive fornybare energiløsninger i isolerte samfunn i Arktis.

– Jeg er veldig glad for at jeg får fortsette å lede dette spennende selskapet. Svalbard står midt i en krevende energiomstilling, og vi er godt i gang med å etablere Isfjord Radio som pilot for utslippsfrie hybride energianlegg for off-grid samfunn i Arktis, sier Heidi Theresa Ose, daglig leder i Store Norske Energi.