Tilbake til nyheter
Til toppen

Ny leder for Pole Position Logistics

Trond Strugstad er ansatt som ny leder for Store Norskes logistikkselskap, Pole Position Logistics (PPL).

PPL går inn i en ny fase når to av gründerne og lederne av selskapet takker for seg. Lasse Stener Hansen blir pensjonist, mens Terje Aunevik tok over som ny leder av lokalstyret i Longyearbyen 1. november.

– Først vil vi takke Lasse og Terje for en imponerende innsats med å bygge opp PPL til en konkurransedyktig og svært kompetent organisasjon. Vi er samtidig svært glade for at Trond Strugstad har takket ja til jobben som leder av PPL. Det sikrer kontinuitet, og han besitter den riktige kompetansen og de egenskapene som kreves for å videreføre den solide utviklingen selskapet har hatt de siste årene, sier Rune Midtgaard, administrerende direktør i Store Norske.

PPL har i dag 16 fast ansatte, med omtrent en dobling av staben i sommerhalvåret. Selskapet leverer en rekke tjenester innenfor logistikkområdet, inkludert innkjøp og organisering av vareflyt, og i rollen som skipsagent i Longyearbyen.

– Logistikk er et satsingsområde for Store Norske, og vi skal de neste årene fortsette å utvikle konkurransedyktige og bærekraftige løsninger og tjenester for våre kunder, sier Midtgaard.

Trond Strugstad begynner i stillingen 1. januar 2024. Han har vært ansatt i PPL siden 2019 og har nå stillingen som Operations Manager i selskapet. Han har de siste årene bl.a. hatt ansvaret for logistikken i forbindelse med prosjektet som har ryddet opp og restaurert naturen etter mange års gruvedrift i Svea og Lunckefjell. Strugstad har hatt flere operative lederstillinger tidligere, blant annet i ISS og Lompen-senteret i Longyearbyen.

– Jeg har nå vært her i fire år, og ser virkelig frem til å lede en så kompetent og entusiastisk gjeng med medarbeidere. Hvis det er én ting jeg har lært de siste årene, så er det at logistikk på 78 grader nord er krevende, men løsninger finner vi alltid selv om det er svært rufsete vær, sier Trond Strugstad.