Tilbake til nyheter
Til toppen

Ny leder for Store Norskes eiendomsvirksomhet

Peter Fredrik Broch har blitt ansatt som ny leder for Store Norskes eiendomsvirksomhet på Svalbard. Det er mye aktivitet og flere eiendomsprosjekter som skal realiseres i fremtiden. Derfor er selskapet også på jakt etter nye prosjektledere.

-Vi er veldig glade for at Peter Fredrik Broch har sagt ja til jobben som ny eiendomssjef. Han har den nødvendige kompetansen og erfaringen. Eiendom er et viktig satsingsområde for oss i Store Norske, og vi har flere spennende prosjekter på gang, sier Rigmor Abel, fungerende administrerende direktør i Store Norske.

Broch er utdannet fra Handelshøyskolen BI og har en mastergrad i ledelse fra UIT. Han har en allsidig yrkeskarriere i Forsvaret, hvor han de siste årene har jobbet i Forsvarsbygg. Der har han vært fungerende prosjektsjef for flere av prosjektene knyttet til utbyggingen av Evenes Flystasjon. Broch overtar etter Sveinung Lystrup Thesen, som flytter til fastlandet etter å ha bodd i Longyearbyen i 18 år

Utvikling og forvaltning av bolig- og næringseiendom i Longyearbyen og på Svalbard er en viktig del av Store Norskes strategi. I 2021 utvidet selskapet sin eiendomsvirksomhet gjennom oppkjøp av hoteller, næringsbygg og boliger.

-Mens eiendomsmarkedet på fastlandet er i ferd med å roe seg ned, er dette ikke tilfellet hos oss på Svalbard. Vi har mange store prosjekter på gang, og derfor er vi på utkikk etter flere prosjektledere for Store Norskes eiendomsvirksomhet, sier Abel.

Store Norske er eid av staten gjennom Nærings- og fiskeridepartementet, og i tillegg til gruvedrift driver de innen energi, logistikk og eiendom. I dag eier Store Norske rundt 500 boliger på Svalbard, noe som utgjør omtrent 40 prosent av den totale boligmassen.

Vi skal oppgradere store deler av bygningsmassen vår, slik at de blir energieffektive og attraktive boliger i tråd med de tekniske og miljømessige kravene for 2020-tallet. De karakteristiske Svalbard-boligene vil beholde mye av sitt velkjente ytre preg, mens endringene hovedsakelig vil skje innvendig, sier Abel

I tillegg vil havnelogistikkbygg utvikles, gjennom eierskap i lokale eiendomsselskaper. Kravene fra de profesjonelle leietakerne, som for eksempel hotelleiere, har også økt.

-Vi merker at kundene stiller stadig større krav til funksjonalitet og bærekraft når det gjelder eiendommene. Derfor ansetter vi dyktige prosjektledere for å imøtekomme disse kravene, sier Abel

Om Store Norske

Store Norske ble etablert i 1916 og har vært en hjørnesteinsbedrift på Svalbard i over hundre år. Selskapet er 100 prosent eid av staten ved Nærings- og fiskeridepartementet. Store Norske arbeider for trygge, helårige arbeidsplasser og næringsinntekter for det norske familiesamfunnet på Svalbard.