Tilbake til nyheter
Til toppen

Midtgaard ny sjef i Store Norske

Rune Midtgaard tar over som administrerende direktør i Store Norske etter Jan Morten Ertsaas. Midtgaard kommer fra stillingen som finans- og driftsdirektør i Scandza.

-Dette er en av de mest interessante lederjobbene i landet. Jeg er stolt og glad for at jeg har fått denne muligheten og gleder meg til å flytte til Longyearbyen. Store Norske står i en omfattende omstilling, og jeg ser fram til å løse utfordringene sammen med de ansatte i selskapet, sier Rune Midtgaard.

Midtgaard er utdannet fra Norges Handelshøyskole og har lang erfaring som leder. De siste to årene har han vært medlem av konsernledelsen i næringsmiddelkonsernet Scandza. Før det var han blant annet administrerende direktør i Norsk Luftambulanse og finansdirektør i byggisolasjons- og emballasjeprodusenten Sunde Gruppen samt vin- og brennevinsprodusenten Arcus.

Store Norske er et heleid statlig selskap med hovedkontor i Longyearbyen. Selskapet ble etablert i 1916, og har i over 100 år drevet gruvedrift på Svalbard. Gruvedriften går mot slutten, og det er besluttet at landets siste kullgruve, Gruve 7, skal legges ned i 2025. Store Norske er i dag en sentral aktør på Svalbard innen eiendom, logistikk og energi.

-Det er en erfaren og rutinert leder vi har rekruttert inn som administrerende direktør. Midtgaard har god kunnskap og solid erfaring med å jobbe opp mot interessenter, og det kommer til å bli avgjørende i omstillingene vi står foran, sier styreleder i Store Norske, Annette Malm Justad, og fortsetter - Store Norske skal gå fra å være kullprodusent til å bli en sentral bidragsyter til det grønne skiftet i Longyearbyen og Arktis. Det betyr å videreutvikle selskapet innenfor eiendom, logistikk og arktisk energi. Vi er trygge på at Midtgaard med sin brede bakgrunn vil lede dette arbeidet på en god måte.

Midtgaard har stor interesse for arktisk friluftsliv, noe som har resultert i flere skiturer over Grønland og til begge polene.

-Å bo og jobbe på Svalbard er en drøm for meg, samtidig som jobben gir meg nye utfordringer og mulighet til å bruke all min kompetanse til å lede selskapet inn i en ny tidsæra, sier Midtgaard.

Midtgaard tiltrer etter nærmere avtale.

For ytterligere kontakt: Annette Malm Justad, styreleder Store Norske: 952 09 396

Om Store Norske 

Store Norske ble etablert i 1916 og har vært en hjørnesteinsbedrift på Svalbard i over hundre år. Selskapet er statseid og underlagt Nærings- og fiskeridepartementet. Store Norskes virksomhet består av gruvedrift, utvikling og forvaltning av bolig- og næringseiendom, energi og logistikk.