Tilbake til nyheter
Til toppen

Adm. dir. Jan Morten Ertsaas slutter i Store Norske

Jan Morten Ertsaas har sagt opp sin stilling som administrerende direktør i Store Norske. Han skal ta over som administrerende direktør i det statlige innovasjons- og næringsutviklingselskapet Siva, basert i Trondheim.

– Det er med tungt hjerte jeg forlater Store Norske. Jeg er oppriktig glad i både Svalbard og alle menneskene i selskapet, og jeg er stolt over hva vi har fått til sammen de siste fem årene. Samtidig har det vært krevende med en pendlertilværelse mellom jobben på Svalbard og familien i Trondheim. Nå får jeg mulighet til å fortsette mitt engasjement for innovasjon og næringsutvikling i en meget spennende organisasjon, som har base i Trondheim og virksomhet i hele landet, sier Jan Morten Ertsaas.

Jan Morten Ertsaas har vært leder i Store Norske siden april 2018. I perioden har selskapet vært gjennom en rekke endringer. Oppryddingen av Sveagruven, hvor det er ryddet etter mer enn hundre års gruvedrift, betegnes som et av de mest ambisiøse miljøprosjektene i Norge. Selskapet har også besluttet, og lagt til rette for, å avvikle Norges siste kullgruve, Gruve 7, og satt i gang en storstilt satsing på fornybar energi i Arktis. I tillegg har Store Norske videreutviklet satsingen på eiendom, og vokst som eiendomsaktør i Longyearbyen.

– Jan Morten har gjort en fremragende jobb de siste fem årene. Han har ledet selskapet gjennom en krevende omstilling og lagt til rette for at Store Norske kan spille en sentral rolle i energiutviklingen og det grønne skiftet i Arktis. Samtidig ligger det nå an til at miljøprosjektet i Svea blir gjennomført 900 millioner kroner under budsjett på 2,5 milliarder kroner og raskere enn planlagt, sier Annette Malm Justad, styreleder i Store Norske.

Ertsaas har seks måneds oppsigelsestid, og blir i selskapet de nærmeste månedene. Styret vil raskt starte prosessen med å finne en ny administrerende direktør.

Jan Morten Ertsaas
Jan Morten Ertsaas. Foto Store Norske

Om Store Norske

Store Norske ble etablert i 1916 og har vært en hjørnesteinsbedrift på Svalbard i over hundre år. Selskapet arbeider for trygge, helårlige arbeidsplasser og næringsinntekter for det norske familiesamfunnet på Svalbard.