Tilbake til nyheter
Til toppen

Forlenger samarbeidet med Basecamp Explorer om Isfjord Radio

Basecamp Explorer Spitsbergen har bygd opp Isfjord Radio til en eksklusiv reiselivsdestinasjon i verdensklasse. Nå forlenger Store Norske og Basecamp leieavtalen til 2037.

Isfjord Radio er en gammel radiostasjon som ligger på vestkysten av Spitsbergen, 90 kilometer fra Longyearbyen. Stasjonen ble bygget i 1933 og var i alle år livsnerven mellom Svalbard og fastlandet. Store Norske kjøpte Isfjord Radio av Telenor Svalbard, som fortsatt er en viktig leietaker, i 2006 og forvalter stasjonen i dag.

Selskapet Basecamp Explorer Spitsbergen AS leier størstedelen av den gamle radiostasjonen av Store Norske og driver den som hotell og reiselivsdestinasjon i toppklasse.

– Basecamp har drevet turistdelen siden vi overtok eierskapet. De har utviklet Isfjord Radio fra en eldre radiostasjon til en high-end turistdestinasjon som stadig høster lovord både her til lands og internasjonalt. Basecamp skal ha stor heder og ære for innsatsen de har lagt ned i å bygge ut Isfjord Radio som produkt, og vi er svært glade for å videreføre dette samarbeidet, sier Sveinung Lystrup Thesen, eiendomssjef i Store Norske.

Isfjord Radio er i dag et komfortabelt villmarkshotell, hvor besøkende kan velge mellom mange turer og aktiviteter. Basecamp Explorer Spitsbergen og Store Norske har nå inngått ny leieavtale til 2037.

– Hele Basecamp-teamet er svært glade for tilliten som er vist ved avtaleforlengelsen. Vi ser frem til aktiv drift og utvikling av Isfjord Radio Hotel med stedegne opplevelser til lands og til vanns. Langsiktighet er en av flere sentrale suksessfaktorer for å lykkes med kvalitetsorienterte reiselivsprodukter mot lokale, nasjonale og internasjonale gjester. Isfjord Radio har en særskilt historie som skal forvaltes som en del av gjestens opplevelse ved å besøke oss ytterst i vest, sier Brita Knutsen Dahl, styreleder for Basecamp Explorer Spitsbergen AS.

Lystrup Thesen forteller at Store Norske ser på Basecamp Explorer som en riktig samarbeidspartner for et slikt spesielt reisemål:

– Vi er glade for at vi har sammenfallende perspektiver som Basecamp Explorer på langsiktig forvaltning og videreutvikling av Isfjord Radio. Vi ønsker begge at driften skal bli mer miljøvennlig og ressursbesparende, og at vi kan heve kvaliteten og opplevelsen ytterligere. Det er også planer om å øke kapasiteten, noe som vil gi bedre fasiliteter for både ansatte og gjester, sier Lystrup Thesen.

Store Norske er nå i gang med et omfattende prosjekt for omlegging fra diesel til fornybar energi ved Isfjord Radio. Første fase er allerede i gang, og før sommeren 2021 skal en batteribank og et termisk lager installeres.

– Vi i Basecamp Explorer Spitsbergen har også ansvar for at naturen formidles og benyttes i tråd med Svalbards miljølovgivning og forvalting. Gjestene våre er svært miljø- og naturorienterte og setter stor pris på både Kapp Linné fuglereservat, kortreist mat tilberedt av dyktige kokker og erfarne guider med lokalkunnskap. Nå er vi klare for en ny sommer med mange norske gjester og med en spennende fremtid sammen med Store Norske som en god og aktiv huseier – nå også ledende innen det grønne skiftet sammen med oss fra reiselivet, sier Knutsen Dahl.

For Store Norske er omleggingen av energiforsyningen på Isfjord Radio en del av en strategisk satsing på energi.

– Fremover satser vi på både eiendom og energi, og drift og utvikling av Isfjord Radio er viktige deler av begge disse områdene. Vi vet at mange lokalsamfunn i Arktis baserer energiforsyningen sin på fossilt drivstoff. Prosjektet ved Isfjord Radio er derfor viktig som en pilot for å teste ut et komplett, fornybart energisystem skreddersydd til arktiske forhold. Målet er at løsningene kan eksporteres til andre steder, sier Jan Morten Ertsaas, administrerende direktør i Store Norske.