Tilbake til nyheter
Til toppen

Store Norske skal bygge den nye folkehøgskolen på Svalbard

Store Norske har inngått intensjonsavtale med Svalbard folkehøgskole om at Store Norske skal bygge, eie og drifte folkehøgskolens bygg på Sjøskrenten.

– Vi gleder oss til å ta fatt på «Campus Sjøskrenten» sammen med Svalbard folkehøgskole. Folkehøgskolen er godt i gang med regulering og prosjektering, og vi kobler oss på med byggherrefunksjon, solid eierskap og god forvaltning, sier eiendomssjef Sveinung Lystrup Thesen i Store Norske.

Svalbard folkehøgskole ble startet i fjor og har 51 elever. Skolen driver i dag i leide lokaler, men skal overta dagens studentboliger fra Norges arktiske studentsamskipnad på Sjøskrenten neste skoleår. Deretter skal skolen bygges ut vestover.

Nye Svalbard folkehøgskole skal etter planen stå klar høsten 2022, med et skolebygg med aula for minst 200 personer og et internat for 130 elever. Under bygging av folkehøgskolen er det planlagt å benytte resirkulerte materialer fra Svea og fra bygninger som skal fjernes fra Lia. Blant annet skal utstyr fra Svea benyttes på kjøkkenet.

– Både Svalbard folkehøgskole og vi ønsker å bygge et lav- eller nullutslippsbygg. Dette er et spennende samarbeid mellom to aktører som tenker likt om ambisiøse mål for energi og gjenbruk. Vi er rett og slett en perfekt match, sier Lystrup Thesen.

For Store Norske er prosjektet et stort skritt videre i selskapets strategiske satsing på næringseiendom.

– Store Norske ønsker å kunne tilby staten og andre prioriterte aktører både byggherrefunksjon og eierskap der dette er formålstjenlig i Longyearbyen og på Svalbard. Store Norske står for hele livsløpet i et slik prosjekt, både prosjektering, byggeledelse og forvaltning. Vi er et hundre prosent lokalt selskap som opererer fra Longyearbyen, og vi er stolte over å få denne muligheten til å være med på en ny, lokal satsing, sier Jan Morten Ertsaas, administrerende direktør i Store Norske.